Team
Interieurontwerper
Rachel Santegoets
Projectleider
Anton van Bentray

Servicecenter in Hilversum

In dit speelse kantoor in Hilversum staat het ‘thuis’ gevoel centraal. Hoofdfocus hierbij was het creëren van variërende sferen en ruimtes die makkelijk in elkaar overlopen. Door het gebruik van tapijttegels die de verschillende ruimtes en grenzen overbruggen, lopen de verschillende gebieden ook letterlijk in elkaar over.

De lunchruimte is de centrale ontmoetingsplek en is dan ook letterlijk het hart van dit kantoor die de twee vleugels met elkaar verbindt. We hebben een presentatiescherm in het plafond geplaatst, zodat de mogelijkheden in deze ruimte eindeloos zijn. Er kan een meeting plaatsvinden, een vrijdagmiddag borrel, flexibel werken of er kan informeel vergaderd worden. De werkplekken, vergaderruimtes en gesloten kantoren zijn strategisch rond de pantry geplaatst, er is gekeken naar de afdelingen en hun functionaliteit om de positie van de werkplekken juist te bepalen.

Er zijn ook twee geluidsdichte boxen los in de ruimte geplaatst, deze fungeren zowel als visuele als akoestische buffer in de open ruimte.
Daarnaast zijn de werkplekken op een dynamische manier gepositioneerd, om zo het klassieke ritme te doorbreken en de gewenste speelsheid te krijgen.

Wanneer er over een speels kantoor gesproken wordt kan een play-zone niet ontbreken!

Doormiddel van semi-open bibliotheekkasten zijn wij erin geslaagd om hier zowel een huiselijke sfeer te creëren als crowding aan te pakken. Bij dit kantoor hebben we kleinere groepen mensen met de zelfde functie bij elkaar geplaatst waardoor men meer privacy ervaart in de werkomgeving.

Privacy, akoestiek en het welkom gevoel gaan hier hand in hand. Op dit kantoor voel je je thuis, je kan hier ontmoeten, focussen en samenwerken!

Opdrachtgever
Servicecenter in Hilversum
Status
Opgeleverd mei 2018
Programma
Ontwerp & Bouw Kantoor- Servicecenter 1100 m2
Fotografie
Nog niet gereed