Scott & Scott

Voor Scott & Scott hebben wij het concept, ontwerp en realisatie van afwerking, losse inrichting en interieurbouwelementen mogen verzorgen. Wij hebben ons laten inspireren door de rijke geschiedenis van het pand aan de Herengracht 286. Wil je meer zien van dit project…

Locatie

Amsterdam

Status

Opgeleverd 2021

Metrage

250 m2

Opdrachtgever

Scott & Scott, Advocatenkantoor

Scope

Concept, ontwerp en realisatie van afwerking, losse inrichting en interieurbouwelementen.

Team Ditt

AM: Nienke Schram
O: Jaimy Langejans en Willemijn Ooteman
PM: Jasper van der Weide

Fotografie

Milan Hofmans en Sabine Franke

Project case

De algemene uitstraling en sfeer in het kantoor is licht, transparant, dynamisch en open te zijn. We hebben in het ontwerp rekening gehouden met het feit dat het kantoor veel ruimte biedt voor samenwerking en ontwikkeling. Dit is vertaald in een concept dat wij ‘Activating The Cores’ noemen. Dit betekent dat de sterke, gesloten vormen van de centrale constructieve kernen worden gebruikt voor het hosten van functies als ontmoetingsplekken, gesloten kantoren en telefoon- en focusruimtes. Dit hebben we gedaan door (semi)gesloten volumes tegen de kernen te plaatsen. Op sommige plekken was het nodig om (semi)gesloten volumes meer in de ruimte zelf te maken. Door ze slim te plaatsen, verdelen we werkruimtes en creëren we natuurlijke verbindingsroutes. Op deze manier bevinden de meeste werkruimten zich nabij de gevel en kunnen de werknemers genieten van meer openheid en daglicht.

De toevoeging van veel los meubilair naast deze vaste volumes zorgt ervoor dat het interieur dynamisch en agile blijft.

Het project is uitgevoerd parallel aan de afbouw van het iconische Valley aan de Amsterdamse Zuidas. Een grote uitdaging voor onze projectmanagers, maar ze hebben de klus fenomenaal geklaard, ook mede in samenwerking met de bouwteampartners van de ontwikkeling.