Hästens

Hästens koestert respect voor de mens en voor menselijke waarden, alle medewerkers zijn daarvan doordrongen en handelen navenant. De organisatie is professioneel, functioneert tegelijkertijd als een gezin, hanteert duidelijke afspraken, baseert zich op een sterk gevoel voor onderlinge verbondenheid en betrokkenheid. Verbinding, aandacht en educatie staan hoog in het vaandel. De cultuur van Hästens is zeer persoonlijk en omarmt typische Scandinavische gewoontes, bij binnenkomst worden bijvoorbeeld schoenen omgeruild voor sloffen. Door de volledige uitwerking is het ontwerpprocess snel verlopen en is het ontwerp van de pitch volledig in stand gebleven en uitgevoerd.

Opdrachtgever

Hästens

Locatie

Apollolaan 151, 1077 AR Amsterdam

Metrage

305 m2

Status

Opgeleverd 2022

Scope

Volledige inrichting nieuw kantoor

Team Ditt

BD: Mattijs Kaak
AM: Job Klinkenberg
O: Emmy Groothuys, John Maatman
PM: Barry Struis
C: Jeroen Leferink

Project case

Ditt heeft het ‘Hästens Hus’ ontwikkeld, een ongekunsteld en eerlijk kantoorconcept gericht op het creëren van een huiselijke sfeer. Het kantoor heeft verschillende ruimtes met functies  bekend uit het leven van alledag, een centrale keuken, een huiskamer, een slaapkamer en werkkamers. De indeling van het kantoor is geïnspireerd op de indeling van een ‘kamer en suite’, een voorkamer en achterkamer gescheiden door schuifdeuren.

Wanden en openingen zijn zó gepositioneerd dat alle ruimtes visueel met elkaar verbonden zijn. De tafels in de achterkamer zijn centraal geplaatst om eenheid te creëren, het ritme van de architectuur komt overeen met de maatwerkkasten aan de gevel en met het door Ditt ontworpen vloerpatroon onder de bureaus.

Het perfecte Hästens-kantoor combineert werk en vergaderingen met plezier en rust. Het is een plek waar iedereen zich thuis voelt. Ditt heeft ons geholpen om onze diepste waarden visueel te maken.

Jannike WennbergHead of Group Controlling - Hästens