Skip to main content

Workplace consultancy gaat over mensen. Wil je een goed werkplekadvies samenstellen voor een organisatie, dan moet je eerst heel goed naar die organisatie luisteren. Dat is dan ook een belangrijk onderdeel van een consultancytraject bij Ditt. Wat doen jullie precies en wat doen de mensen in je bedrijf? En hoe kunnen ze daar het beste bij gefaciliteerd worden? We vergaren informatie op organisatie- en op gebouwniveau. Organisatorisch gaat dat om werkprocessen en identiteit, het onderscheidend vermogen van het bedrijf. Het gebouw zien we daarbij als het kader waarbinnen je werkt. Op basis van die input gaan onze consultants aan de slag met een maatwerkadvies voor jullie organisatie.

We adviseren je over welk gebouw goed bij jullie past als je op zoek bent naar een (nieuw) onderkomen. En is dat gebouw er al, dan kijken we hoe we daar jullie identiteit en werkprocessen op de beste manier in samenbrengen. 

We gieten daarbij niet één sausje over het hele bedrijf, maar zoomen in op de verschillende onderdelen van de organisatie. Deze bieden we allemaal een maatwerkoplossing. En dat kun je alleen maar doen door héél veel aandacht te besteden aan de input. Dus dat doen we. 

Daarbij zijn we ons ervan bewust dat een organisatie uit verschillende onderdelen bestaat, die allemaal een eigen benadering vragen. Om voor al die onderdelen een maatwerk advies op te kunnen stellen, besteden we heel veel aandacht aan de input.

Wij duiken in jullie organisatie, onder andere door middel van workshops, interviews en interactieve sessies. Niet alleen met de directie, maar ook met de mensen ‘op de vloer’. 

Vanuit al deze input maken we analyses en geven we adviezen. We stellen een rapport op waar het hele bedrijf zich in moet kunnen vinden. Wij noemen het een ambitiedocument. Dit document is namelijk een weergave van de ambities van de organisatie. En afhankelijk van de vraag waarmee jullie het traject startten, vinden jullie in deze rapportage bijvoorbeeld een kantoorinrichting advies, roadmap, een PvE, een duurzaamheids- of huisvestingsadvies of andere passende aanbevelingen. 

De diepgang die we nastreven bij deze fase, resulteert in betere oplossingen en een effectiever vervolgtraject. De uitkomst van dit consultancytraject vormt dan ook een perfecte basis voor de ontwerpfase.

Workplace consultancy is het ‘bewijs’ dat je als bedrijf goed naar je medewerkers luistert en goed voor ze zorgt. Met productievere medewerkers als resultaat. Omdat je hen een betere plek faciliteert, beter naar hen luistert, zich veiliger laat voelen, inspireert én beter laat samenwerken.

Ervaringen

Uitgelichte cases over werkplekadvies

KB Notarissen

Beiersdorf

VakantieDiscounter

Workplace consultancy door onze gespecialiseerde consultants?
Neem contact met ons op!

Ook aan de slag met je kantoor- en projectinrichting en heb je behoefte aan werkplekadvies? Bel ons op 020 – 5753078 voor ons kantoor in Amsterdam of op 0546 – 633000 voor ons kantoor in Almelo. Natuurlijk kun je ook ons contactformulier invullen of ons mailen op info@ditt.nl voor meer informatie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.