Skip to main content

Een eigen EGO voor de Baronie, dankzij een unieke ronde wandafwerking!

Op de plaats waar meer dan tien jaar geleden nog 180.000 chocoladeletters per dag werden geproduceerd, worden op dit moment sfeervolle kantoorruimtes gerealiseerd. Ditt Officemakers en Plan Effect hebben de handen in één geslagen en realiseren samen flexibele kantoorruimtes in de Baronie te Alphen aan den Rijn.

 

In de voormalige situatie waren er aaneengesloten ruimtes waardoor je bij binnenkomst je minder goed kon oriënteren. In het ontwerp wilden wij het fabrieksgevoel benadrukken door meer verbinding te maken met gebruik van de zichtlijnen. Er is bewust gekozen voor géén systeemplafond. We wilden namelijk de structuur van de fabriek zoveel mogelijk behouden. In het kantoorontwerp heeft Ditt Officemakers de karakteristieke eigenschappen van de fabriek niet uit het oog verloren.

Glaswand met ronde hoeken

De industriële enkelglaswand EGO past fraai in het kantoor imago van de Baronie. Er is gekozen voor een variant met ronde hoeken. Het is een unieke wandafwerking en een op zichzelf staand stuk vakmanschap. De beleving is panoramisch en je ervaart een andere kijk op de ruimte. Er ontstaat meer verbinding. Daarnaast komt het element ook terug in de oude rondingen uit het fabriekspand.

Zichtlijnen

Tekst loopt door onder de foto

In de gehele ruimte trekt de ronde glashoek EGO met horizontale lijnen de aandacht. Door de zwarte profielen, wordt het fabrieksgevoel extra benadrukt. EGO is het meest industriële enkelglas wandsysteem van Plan Effect op dit moment. De glaspanelen lopen van de vloer tot aan het plafond. De verticale en horizontale aluminium profielen geven dit wandsysteem een stoere vintage uitstraling, passend bij de Baronie.