Locatie

Amsterdam

Status

Opgeleverd 2021

Metrage

3675 m2

Opdrachtgever

Bridgestone Mobility Solutions

Scope

Flagship office van BMS ontwerpen en realiseren, verdeeld over 4 verdiepingen in het nieuwe gebouw The Valley

Team Ditt

Accountmanager: Nienke Schram
Ontwerper: Mark Molenaar, Marijn de Witte
Projectmanager: Roy Binnenveld, Anton van Bethray

End user

Fotografie

Milan Hofmans en Sabine Franke

Bridgestone Mobility Solutions

Een nieuw, sterk en symbolisch hoofdkwartier opzetten; dat de kern van het bedrijf vertegenwoordigt. De uitdaging was om de activiteiten en de ambities van het bedrijf te kunnen tonen, zowel in daarvoor ontworpen ruimtes als ook in de uitstraling van het kantoor. Verder diende er rekening gehouden te worden met een groeiende vraag naar plekken voor ontmoeting en overleg, zowel digitaal als face to face. Samenwerking is een sleutelbegrip in dit kantoor.

De algemene uitstraling en sfeer in het kantoor is licht, transparant, dynamisch en open te zijn. We hebben in het ontwerp rekening gehouden met het feit dat het kantoor veel ruimte biedt voor samenwerking en ontwikkeling. Dit is vertaald in een concept dat wij ‘Activating The Cores’ noemen. Dit betekent dat de sterke, gesloten vormen van de centrale constructieve kernen worden gebruikt voor het hosten van functies als ontmoetingsplekken, gesloten kantoren en telefoon- en focusruimtes. Dit hebben we gedaan door (semi)gesloten volumes tegen de kernen te plaatsen. Op sommige plekken was het nodig om (semi)gesloten volumes meer in de ruimte zelf te maken. Door ze slim te plaatsen, verdelen we werkruimtes en creëren we natuurlijke verbindingsroutes. Op deze manier bevinden de meeste werkruimten zich nabij de gevel en kunnen de werknemers genieten van meer openheid en daglicht. De toevoeging van veel los meubilair naast deze vaste volumes zorgt ervoor dat het interieur dynamisch en agile blijft.

Het project is uitgevoerd parallel aan de afbouw van het iconische Valley aan de Amsterdamse Zuidas. Een grote uitdaging voor onze projectmanagers, maar ze hebben de klus fenomenaal geklaard, ook mede in samenwerking met de bouwteampartners van de ontwikkeling.