Skip to main content

Hierbij zetten wij de ESG-criteria (Environmental, Social, Governance) centraal. Deze richtlijnen helpen ons rekening te houden met alle aspecten van duurzaamheid. Zo kunnen we de impact van ons werk over de hele linie optimaliseren.

De pijler ‘Environmental’ gaat daarbij over het verminderen van impact op het milieu via duurzame praktijken en resourcemanagement. ‘Social’ focust op verantwoordelijkheid in onder meer arbeidsomstandigheden, diversiteit en mensenrechten. En ‘Governance’ betreft onder andere ethisch bedrijfsbestuur, transparantie en naleving van de wet.

Onze eigen ESG-inspanningen richten zich op drie specifieke gebieden waar we een significant verschil kunnen maken:

  • de manier van adviseren en ontwerpen
  • onze samenwerking met leveranciers
  • onze interne processen en bedrijfsvoering

Wij zijn ons ervan bewust dat onze ontwerpen een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. De invloed die wij hebben op de keuzes van onze klanten, en de daaruit voortvloeiende impact op de ESG-domeinen, nemen we dan ook heel serieus. 

Zo hebben wij bijvoorbeeld een kennisgroep duurzaamheid opgezet. Dit team evalueert voortdurend hoe we onze invloed op het milieu kunnen minimaliseren. Het ontwerpen van duurzame kantoren doen we onder andere door hergebruik van materialen aan te moedigen en het benodigde ruimtegebruik te beperken. 

Bij elk nieuw ontwerp of aankoopadvies wegen we de impact zorgvuldig af. Met als doel de ecologische voetafdruk van onze projecten te verminderen.

Samenwerking met leveranciers

Onze leveranciers spelen een belangrijke rol in onze ESG-strategie. We stellen hen heldere voorwaarden, zowel op het gebied van de productkwaliteit als met betrekking tot hun eigen duurzaamheidsprestaties. We beperken zoveel mogelijk het gebruik van schadelijke producten en materialen, en onderzoeken circulaire en terugbrengprogramma’s. 

Het certificeren van onze supplychain en het stellen van duidelijke voorwaarden op het gebied van gezondheid en veiligheid, zijn voor ons heel belangrijk. Bovendien werken we aan een innovatief programma waarbij we verantwoordelijkheid nemen voor het terughalen en hergebruiken van producten die we plaatsen.

Interne bedrijfsvoering

Zelfreflectie is van onschatbare waarde. Met behulp van Plan. A monitoren we onze CO2- uitstoot en stellen reductiedoelen op. We doen ons best om aan alle ESG-criteria te voldoen en zijn actief bezig met de B‑Corp impact assessment. Ons streven is om in 2024 een BCorp gecertificeerde organisatie te zijn. We praten niet alleen over duurzaamheid, maar zetten ons in om dit ook daadwerkelijk te implementeren én continu te verbeteren. 

Wanneer jullie met ons samenwerken, bieden we meer dan alleen esthetische en functionele waarde. We brengen ook een sterk commitment aan duurzaamheid mee. Ga je met ons een partnership aan? Dan transformeren we jullie kantoorruimte tot een omgeving die niet alleen nú mensen faciliteert, maar ook gebouwd is met oog voor toekomstige generaties. Samen zetten we de stap naar een beter en duurzamer bedrijfsleven.

Reclaimable Office

We werken met onze bouwpartners hard aan een nieuwe standaard manier van werken. Op deze manier blijven wij, samen met onze bouwpartners verantwoordelijk voor het milieuvriendelijk terughalen van alles dat geplaatst wordt in onze projecten.

Wij maken met onze bouwpartners afspraken over het weer terugnemen van de door hen geplaatste producten. Zo inspireren we elkaar om na te denken over hoe deze producten op een verantwoorde manier kunnen worden hergebruikt. Veel bouwpartners doen dit al en dit wordt een belangrijk selectiecriterium in de keuze van onze kern selectie van partners. We verdelen de ‘Reclaimable Office Standaard’ in een aantal categorieën. Waar we direct mee aan de slag kunnen.

Meubilair en circulair inkopen

We onderzoeken samenwerkingen met partners met een groot refurbished aanbod om zo ook de impact van het meubilair zo laag mogelijk te houden. Voor nieuw meubilair zijn we bezig met het mogelijk maken om dit onderdeel te laten zijn van de Reclaimable Office Standard. Zodat wij én onze bouwpartners verantwoordelijk worden voor het terughalen, opknappen en weer in de markt brengen van gebruikt kantoormeubilair.

Sumthing is een sociale onderneming die jaarlijks meer natuur wil herstellen dan er verloren gaat. Zo werken zij aan nature’s comeback story. Samen met hen kunnen we de natuur helpen herstellen door bij te dragen aan zorgvuldig geselecteerde projecten, en de impact die daaruit volgt bekijken met technologie, zoals foto, video, GPS-coördinaten en zelfs satellietbeelden. Hierdoor kun je zien hoe jij een écht verschil maakt. Samen met Sumthing herstellen wij het koraal, iets wat volledig past bij onze identiteit en onze kleur. Zo benoemen we de stukjes koraal aan bijvoorbeeld opdrachtgevers of partners met wie we samenwerken. Samen herstellen we de natuur! 

Bekijk hieronder ons Ditt rif.

De Pledge
50% van alle mensen met kanker durft het niet aan hun werkgever te vertellen. Maar niet genoeg bedrijfsleiders en bedrijven zijn zich bewust van dit feit.

Deze pledge wil een einde maken aan het stigma en de onzekerheid voor mensen met de ziekte kanker op de werkvloer. We staan samen voor een meer open, solidaire en herstelgerichte cultuur op het werk voor alle werknemers met kanker. Doe mee met #workingwithcancer.

Bekijk de Pledge

Meer weten?
Neem contact met ons op!

Meer weten? Bel ons op 020 — 5753078 (Amsterdam) of 0546 — 633000 (Almelo). Natuurlijk kun je ons ook mailen op info@ditt.nl, of ons contactformulier invullen.

*” geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.