Plegt-Vos – Hengelo

Het traditionele bouwbedrijf ‘Plegt-Vos’ is verhuisd naar een eigentijds, modern kantoor. Het oude kantoor van Plegt-Vos is een typisch voorbeeld van de anonieme hokjescultuur, waarin het sociale aspect geen rol speelt.

Voor het nieuwe kantoor was Plegt-Vos op zoek naar een vernieuwende ruimte waarin teamwork centraal zou staan. Ditt creëerde een ontwerp op maat waarin de volgende elementen het meest belangrijk zijn: zichtlijnen, licht en de beleving van ruimte.

We hebben veel verschillende ruimten en functies ontworpen om het flex- en samenwerken te stimuleren. Als finishing touch zijn natuurlijke kleuren en materialen gekozen welke het gehele kantoor tot één grote huiskamer maken.

Fantastisch om te zien hoe we samen met de klant in korte tijd zo’n sterke band hebben opgebouwd. Als ontwerper is het geweldig om de volledige vrijheid en het vertrouwen van de klant te krijgen. Het samenwerken met collega’s zoals zij dat wensen in het nieuwe kantoor, dat hebben wij ervaren in het ontwerp- en bouwproces.

Een jaar na het eerste gesprek met de klant geldt nog steeds: ‘’Jullie zijn altijd welkom, de deur staat altijd open!’’

Bij de eerste rondgang na de oplevering vond ik het mooiste compliment van één van de grondleggers: “Jullie hebben het familiebedrijf een huiskamer gegeven…..daar ben ik jullie heel dankbaar voor!”

De centrale entree op de begane grond is voorzien van een nieuwe receptiebalie met lounge. Het is een dynamisch ontwerp geworden met allerlei producten op maat. Ook dit is weer één geheel met de andere verbouwingen.

De entree van de eerste verdieping is ook geüpgraded. We hebben hier een vergaderruimte gecreëerd en daarbij de het kleur- en materialenpalet van verdieping 3 doorvertaald.

Gerelateerde projecten BEKIJK ALLE PROJECTEN

Kantoorinrichting – Merck
Bekijk project

Interieurontwerp – Consolid
Bekijk project

Concept  – Courtyard
Bekijk project